Foto op canvas

Mogelijkheden voor vergroten van je foto

 

Stel: je laat foto’s bij me maken en er zit er 1 tussen zitten die je graag wilt vergroten. Wat zijn dan eigenlijk de mogelijkheden? Die vraag krijg ik steeds vaker en daarom ben ik op zoek gegaan naar mooie en bijzondere manieren om je mooiste foto te vergroten en aan de muur te hangen. In dit eerste bericht staat de vergroting op canvas en het bestellen van de foto op fotopapier centraal. Bij iedereen wel bekend, maar wat is het nu eigenlijk precies en waar moet ik op letten..

 

Canvas en Poster/print

 

Wat is canvas precies

Eigenlijk kent iedereen het wel. Je kunt je foto’s perfect laten vergroten op canvas.

Maar wat is canvas precies?

‘Canvas wordt gemaakt van katoen gemengd met polyester. Het canvas heeft een lichte structuur, waardoor het ontwerp van een kunstwerk goed zichtbaar wordt en de kleuren een zekere diepte en warmte krijgen.’

 

Voordelen van Canvas

– De foto krijgt een authentieke uitstraling.

– Je hoeft niet nog een aparte lijst aan te schaffen om de foto in te doen

Heeft Canvas ook nadelen?

Ja, er zijn 2 belangrijke nadelen te benoemen.

– De grove structuur van het canvas blijft altijd zichtbaar wat de scherpte van de foto kan beinvloeden.

– Doordat zonlicht direct op het canvas schijnt (er zit geen bescherming voor), kunnen na verloop van tijd de kleuren ietwat vervagen.

 

Verschillende soorten canvas

Een standaard canvas kent een zijkant van 2 cm dik. Ook is het mogelijk om een zogenaamde: Museum canvas te laten maken. Dit type kent een zijkant van 4 cm dik. Dit geeft een extra ruimtelijk gevoel aan de foto mee, omdat deze verder van de muur af komt.

 

Waar bestel ik mijn Canvas?

Er zijn ontzettend veel aanbieders voor Canvas doeken. Maar het is helaas ook zo dat er veel verschil bestaat in de kwaliteit die de verschillende bedrijven bieden. Ook in de levertijd en het bieden van de juiste service zit een groot verschil.

Want wat wil het precies zeggen als de kwaliteit van mijn foto in het gekozen formaat ‘voldoende’ is (volgens de site)? Handig dat ik advies krijg over het gekozen formaat, maar krijg ik dan wel die perfecte uitstraling waar ik naar op zoek ben?

Persoonlijk kies ik voor bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het afdrukken van canvassen. Zij hebben een service afdeling waar je met vragen terecht kunt als je twijfelt over de kwaliteit van de foto op het gekozen formaat.

Kijk eens op de volgende sites:

www.profotnet.nl

www.printcanvas.nl

www.canvasdirect.nl
Hoek_Canvas  Achterkant_Canvas

 

Poster/print

Doordat het analoge foto tijdperk heeft plaatsgemaakt voor het digitale, printen we steeds minder foto’s uit. We gebruiken foto’s voornamelijk online en als we al printen, dan kiezen we vaak andere middelen (zoals het canvas e.d.).

Ik beperk me in dit verhaal puur tot het vergroten van een foto. Uiteraard zijn er legio mogelijkheden om boeken en andere soorten cadeaus te printen als mokken, lampen enz.

Heb je een geweldige foto, maar niet de wens of de middelen om een dure vergroting te bestellen? Dan is een print een uitstekende optie. Een vergroting is op allerlei manieren te maken. Verschillende soorten papier en verschillende soorten glans, maken dat er meer dan voldoende keuze is.

Het aanschaffen van een lijst zijn dan nog wel bijkomende kosten die je in gedachten moet houden.

Als je een bestelling plaatst voor het afdrukken van een foto, let dan goed op de mogelijkheden die de aanbieder heeft. De grote ketens zullen niet een vragen naar een afwerking of een papiersoort, maar als je even verder kijkt, dan is er ook voor een ‘eenvoudige’ vergroting weldegelijk keuze.

Print_foto

Lustre papier: Dit is mat papier ofwel zijdeglans

Dit papier heeft een extra fijne structuur dat zeer geschikt is voor een fotolijst zonder ontspiegeld glas.

 

Glossy papier: Dit is glanzend papier

Geeft een mooie glans aan het papier mee, waardoor de kleuren nog intenser overkomen. Dit is het meest gebruikte papier voor het afdrukken van foto’s.

 

Glossy pearl: Dit is glanzend papier met een parelmoer glans (metallic achtig)

Heb je een foto waarbij ruimte en diepte goed naar voren mogen komen, of wil je je foto een glamour tintje mee geven? Dan is dit papier zeer geschikt. Het geeft een beetje een metallic look aan je foto.

 

Panchromatisch papier

Dit papier is speciaal geschikt voor Zwart wit foto’s. Elke vorm van kleur is uitgesloten, zodat een 100% zwart wit beeld ontstaat.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om een perfecte afdruk van jouw foto te maken. De grote ketens zullen bovenstaande niet aanbieden, maar als je even verder zoekt naar een wat meer gespecialiseerd fotolab, dan zie je snel genoeg wat de mogelijkheden zijn, zonder dat dit heel veel meer kost.

Geef een reactie

Laatste berichten

error: Content is protected !!